Welcome
Dobro dosli
na Forum studenata <b>departmana Pancevo</b>, Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru.

4 izlazak na ispit?! Osnivanje PARLAMENTA

Budite u toku...

4 izlazak na ispit?! Osnivanje PARLAMENTA

Postby doktor on Fri Oct 24, 2008 12:59 pm

pa da li je moguce da neko moze da donese ovoliku cenu za izlazak na ispit po 4 ili ko zna koji put. ako cena za ispit moze da iznosi ovoliko, onda dobro porazgovarajte sa profesorima pa neka rade po BOLONJI, ovo je previse za nas....

studenti koji su zainteresovani za parlament, od ponedeljka mogu da se jave u klubu, kod dane ili kod baka nele, potpisacemo listu i pokrenuti pitanje o parlamentu, jer neko mora da se suprodstavi fakultetu..... :twisted:
doktor

Postby oopsy_daisy on Fri Oct 24, 2008 5:29 pm

united we stand !!!
oopsy_daisy

Postby Curly_Girl on Fri Oct 24, 2008 8:38 pm

slažem se, parlament postoji skoro na svim fakultetima... a na našem očigledno mora da se osnuje !
Curly_Girl

Postby modigliani on Tue Oct 28, 2008 6:04 pm

Slazem se.pogotovo je tezak bezobrazluk naplacivati 50 e,po ispitu za overu semestra,nije precizirano sta je sa onima koji su zaposleni.
Ono sto je vrlo bitno,a to je da prilikom upisa NISU postojali ovakvi uslovi,te shodno tome oni mogu da vaze samo za novoupisane studente koji su pre upisa znali za te uslove.
Ispada da je godina za zaposlene 1200 e +400e najmanje za ispite.IZVINITE MOLIM VAS,DA SMO TO TNALI MI ZAPOSLENI NE BISMO UPISIVALI OVAJ UNIVERZITET,posebno moram da nagrdim administratora jer je zakljucao temu o novim cenama.
modigliani

Postby Alegorija on Thu Oct 30, 2008 2:29 pm

Veoma je skupo.Nije uredu prema studentima koji su zavrsna godina.Ovo prelazi u brzobrazluk...
Alegorija

Postby Hamurabi on Thu Oct 30, 2008 8:22 pm

Curly_Girl wrote:slažem se, parlament postoji skoro na svim fakultetima... a na našem očigledno mora da se osnuje !

Mi smo pokusali sa parlamentom ali nam niko sa fakulteta nije izasao u susret, cak nismo mogli ni statut Univerziteta dobili...
Hamurabi

Postby Hamurabi on Thu Oct 30, 2008 8:27 pm

modigliani wrote:Slazem se.pogotovo je tezak bezobrazluk naplacivati 50 e,po ispitu za overu semestra,nije precizirano sta je sa onima koji su zaposleni.
Ono sto je vrlo bitno,a to je da prilikom upisa NISU postojali ovakvi uslovi,te shodno tome oni mogu da vaze samo za novoupisane studente koji su pre upisa znali za te uslove.
Ispada da je godina za zaposlene 1200 e +400e najmanje za ispite.IZVINITE MOLIM VAS,DA SMO TO TNALI MI ZAPOSLENI NE BISMO UPISIVALI OVAJ UNIVERZITET,posebno moram da nagrdim administratora jer je zakljucao temu o novim cenama.

Na fakultetu ne mogu da postoje dvostruki arsini pa svi vi koji ste zaposleni da imate povoljnije uslove od nas koji smo redovni studenti, kriterijumi i uslovi su isti za sve i tako treba da ostane... Ipak formiranje cene za studiranje ostaje isto kao pri sklapanju ugovora bez prava da se cena kasnije promeni pa kao ti je u ugovoru skolarina bila 1200 a kasnije povecana imas pravo da zalbe u suprotnom ne... U svim slucajevima koji su eni poznati na kriminalistici su svi zaposlejni panduri koji su dosli na prekvalifikaciu ez elementarnog obrazovanja a da ne govorim o ispitima koji se polazu pod izgovorom " Radim, nemam vremena bio sam na granici" itd. slicna jadnikovanja i javna ponizavanja za neku bednu sesticu da bi kasnije prali usta kako je fakultet sala-lala...
Hamurabi

Postby modigliani on Thu Oct 30, 2008 11:27 pm

Promasio si temu druze,ne radi se o ispitima vec o prisustvovanju nastavi,mnogo je lakse polagati ispite iz nekoliko puta kroz kolokvijume,u toku si,koja pitanja trebaju koja ne itd,medjutim ako nisi u situaciji da prisustvujes predavanju polazes ispit odjednom.Radi se o tome da NISU KRITERIJUMI ZA ZAPOSLENE BLAZI vec obrnuto,profesori nisu odusevljeni kad te vide prvi put tek na ispitu i cesto prave problem.
Ne razumem o kakvim POVOLJNIJIM USLOVIMA ti govoris???
Radi se o tome da su oni ODOBRILI studiranje za zaposlene,a zatim uveli placanje za one koji ne prisustvuju predavanju,sto NISU SPOMENULI PRILIKOM UPISA.
USLOVI STUDIRANJA SE NE MOGU MENJATI U TOKU SKOLOVANJA ,nova pravila mogu da vaze samo za novoupisane studente(raspitaj se).
Pozdrav
modigliani

Postby Shejla on Fri Oct 31, 2008 12:04 am

pozdrav,
tema je zakljucana jer su na tom topicu zvanicna obavestenja.
I svaki topic koji je zakljucan je zvanicno obavestenje.
Radi vece preglednosti te teme su zakljucane, ni jednog drugog razloga nema.

Ovo i jeste Forum studenata i studenti su urednici ...tako da ... :wink:
-------------------------------------------------------
If you can’t win, change the rules.
If you can’t change the rules, then ignore them.
Shejla
Site Admin

Postby modigliani on Fri Oct 31, 2008 6:22 am

Hamurabi wrote:
Curly_Girl wrote:slažem se, parlament postoji skoro na svim fakultetima... a na našem očigledno mora da se osnuje !

Mi smo pokusali sa parlamentom ali nam niko sa fakulteta nije izasao u susret, cak nismo mogli ni statut Univerziteta dobili...

Sve mi se vise cini da tu ima posla za prosvetnu inspekciju,koja je cini mi se nadlezna.
Na privatnim fakultetima prvenstveno treba da su bolji tj kvalitetniju uslovi studiranja,a ono sve zlo i naopako.
Ne znam razlog zbog cega bi neko krio statut.Da vec bude svima jasno koja mi to prava imamo a koja ne,a ne da moramo non- stop zapitkivati.
Administrator treba da okaci ovde statut-bilo bi lepo,a mi da se druzimo i da kojekakve korisne informacije razmenjujemo,ovo je jedini studentski sajt gde se mi bavimo pravnim statusom studenata kao i pravima istih.
Nezadovoljstva je mnogo,a odgovorni ovo ako citaju(a siguran sam da citaju) neka se potrude.
modigliani

Postby Tweety on Mon Nov 03, 2008 2:06 pm

Oni koji su zaposleni, ukoliko donesu M1 obrazac, ne placaju 4 200 dinara po ispitu, koliko ja znam. A oni koji hoce da sede kuci i da samo dolaze na ispite, i treba da plate. Zasto bi oni bili jednaki sa nama koji smo non-stop na predavanjima? Ako hoce da budu jednaki sa nama, neka plate to sto sede kuci, a oni koji rade neka donesu potvrdu da rade, i nece imati problema. I dobro je da se neko setio toga. U vreme kada su nasi rodtelji studrali, sedenje kod kuce se takodje veoma skupo placalo, tako da, isto je i njima bilo. To sedenje kod kuce je isto kao sto je u vreme nasih rodtelja bilo vanredno studiranje.
Ne slazem se da ispit 4.put bude 4 200 dinara, ali oni koji su navikli da po hiljadu puta izlaze na ispite, mogli bi da malo vise zagreju stolicu, pa da izadju samo jednom ili 2 puta na ispit. Iako profesor nije korektan, znanjem se moze dokazati profesoru, a lenjoscu ne moze.
Svaki covek duzan je da koliko god moze doprinese dobru drugih ljudi, a ne biti od koristi nikome, jeste zapravo ne vredeti nista. Covek nije ono sto misli da jeste, niti ono sto hoce da bude, vec jedino ono sto delom dokazuje.
Tweety

Postby Mija on Mon Nov 03, 2008 7:25 pm

Hm... Statut?! Pa to ti je nepoznanica sa šest X! U roku od par minuta, toliko oprečnih informacija možete dobiti u "našoj" studentskoj služba, da vas kasnije 10 dana boli glava. Čini mi se, a možda se i varam (a to mi se retko kad dešava) da niko nije dovoljno stručan da vam pruži pravovaljanje odgovore na postavljena pitanja.
Ono što mene lično interesuje je, kako je moguće da student koji je primljen na 4 godinu i koji ima status apsolventa (sa obavezom polaganja diferencijalnih ispita), može da obnavlja četvrtu godinu?!!!! Da li to može neko da mi pojasni????
Mija

Postby Sanja_M on Mon Nov 03, 2008 7:55 pm

Hamurabi wrote:

Pa, pitam se samo od koga li ste trazili statut?
Za takve stvari treba kontaktirati direktno Novi Pazar i naravno napismeno obrazloziti zbog cega vam je potrebno nesto,tada su obavezni (po zakonu!) da vam daju potrebne informacije.
Uostalom, studentski parlament se ne sastavlja po principu "kod teta Dane od ponedeljka",ipak je to malo ozbiljnija tema. :!:
Sanja_M

Postby Sanja_M on Mon Nov 03, 2008 8:13 pm

Ja samo ne znam da li sam se prevarila kad sam danas od glavnog menadzera za studentska pitanja(dakle Novi Pazar,ne Zeljko) cula da se cetvrti izlazak i svaki sledeci moze platiti samo 30eu. Dakle ni euro,dinar, kako vam je lepse,vise. Tako da ako i pokusaju da Vam naplate vise od toga lepo pisite Novom Pazaru,za koji je studentska uprava pancevackog odeljenja vec nekoliko puta napomenula da oni ne daju uvek pouzdane informacije.
Sanja_M

Postby doktor on Tue Nov 04, 2008 1:24 am

pa dobro, eto danas je bar nesto reseno, 4 ispit se nece placati, sto znaci da ipak sve ostaje 1600, ali sada je VELIKI problem sto ce se raditi po bolonji, njihovoj bolonji. i ne brinite, osnovacemo parlament.....desice se to u skorije vreme.....
doktor

Next

Return to Vesti, dogadjaji, ljudi