drago mi je dA je urednica foruma postavila okakvu mogucnost nA forum, svima nama. pored toga, izvinjavam se svim citaocima sTo mi je tastatura u ocajnom stanju i sto cE naici na more pravopisnih gresaka. krenimo redom.
1. 2005 godine skupstina republike srbije usvojila je novi zakon o visokom obrazovanju ukojem jos tada pise da student moze izaci samo 3 puta na ispit. ne poznavanje prava ne oslobadja od odgovornosti!!!. u ovom trenutku se na nasem univerzitetu ovo praviLo odnosi samo na studente ciji se brojevi indeksa zavrsavaju sa 07 i 08. ostali studenti mogu dA odahnu.
2. sve informacije koje postoje o svim fakultetima i univerzitetima pa i o nasem, objavljene su na sajtovima
www.mps.sr.gov.yu
www.uninp.edu.rs
www.departmanpancevo.edu.rs
kao i na oglasnoj tabli. naravno neke tehnicke informacije se iz prakticnih razloga daju i sumeno. medjutim, ukoliko informacija ne postoji, ona se nE moze ni dati. zbog toga se ponekad desava da stud. sluzba ako nema inform. posalje studenta u menadzmEnt, iz najboljih namera, misleci da mozda slucajno informacija nije stigla. cesto se od studenata moze cuti pitanje "kadA ce biti rezultAti iz odredjEnog ispita" svakako da jE to vrlo goruce i frustrirajuce pitAnje po jednog studenta, obzirom da jE u opravdanom pritisku da li je polozio ispit ili nije. kAdA sam ja bio studeNt, drhtao sam danima dok nE stignu rezultati i putovao 80 km jer nisam mogao telefonom ili internetom dA dobijem odgovor.
medjutim, ukoliko profesor nije pregledao ispite, mi tu ne mozemo nista. i ne mozemo znati kada ce ih pregledati, obzirom da profesori ne vole da preciziraju kada ce to biti dA se nE bi dogodilo da ne stignu pa da daju lazno obecanje studentima.
3. sto se studija engleskog tice, kao i za sve smerove, savet univerziteta, senat, naucno nAstavno vece, menadzment i drugi relEvantni faktori izuzetno vode racuna o zakonitostI rada katedre i upoznati su sa svakim odrzanim cAsom a kamoli sa necim tako vaznim kao sto je ispit. mislim da su ocene koleginice sanjeM pausalno iznete u nekakvom strahu infiltriranom sa strane. mozete biti sigurni u cin svakog saradnika, asistenta, magistra, dOcenta, vanrednog ili redovnog profesora na katedri za engleski jezik. e sada, koliko neko zna ili ne zna svoj posao-to jE vec za diskusiju. kao sto postoje dobri ili losi hirurzi, tako je i u profesuri. u jedno mozete biti sigurni. niko normalan nece dati nekome ko nije hirurg dA operise.
4. predlazem da mi konkretnE ali konkretne prObleme koji se ticu rasporeda cAsova, odrzavanja/neodrzavanja nastave, struje, vode, higijene, tehnickih nastavnih sredstava, brzine dostupnosti zahtevanim dokumentima i slicno saljete nA mail
univerzitet10@gmail.com
u nAdi da cemo i dalje ovAko konstruktivnO razgovarati i da cu kupiti novu tastaturu:)
srdacno vas pozdravljam
zeljko stanojevic, menadZer departmana u pancevu