Welcome
Dobro dosli
na Forum studenata <b>departmana Pancevo</b>, Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru.

POHVALE I ZAMERKE - MENADŽMENTU

Ukazala se potreba za novom temom, posto su studenti zainteresovani za svoja prava i pravo na informisanost...

POHVALE I ZAMERKE - MENADŽMENTU

Postby miki8486pa on Tue Mar 10, 2009 1:38 am

NA OVOM MESTU OSTAVLJAJTE VAŠE ISKRENE POHVALE I ZAMERKE NA ODLUKE I RAD MENADŽMENTA
miki8486pa

Postby miki8486pa on Tue Mar 10, 2009 1:40 am

DA LI STE OBAVEŠTENI DA JE DONEŠENA ODLUKA DA OD SADA IMATE PRAVO SAMO TRI PUTA DA IZAĐETE NA IPITU U JEDNOJ ŠKOLSKOJ GODINI. UKOLIKO NEPOLOŽITE IZ TREĆEG PUTA MORATE DA ČEKATE NAREDNU GODINU DA BI POLAGALI!
miki8486pa

Nismo

Postby Che on Sun Mar 15, 2009 2:24 pm

Nismo obavesteni ni koliko ce godina da nam traju studije ,
a taman posla da se neko udostoji da nas obavestava o sitnicama kao sto je broj mogucih polaganja ispita!
Bljak!
“It is better to die standing than to live on your knees.”
Che

Postby tw@@ty on Mon Mar 16, 2009 1:46 pm

Slabo nas obavestavate o svemu,a i kada nas obavestite to bude kasno,jer brzo promenite misljenje...Trebalo bi da se pridrzavate ugovora!
Nisu losa vremena,nego covek....
tw@@ty

Postby anchika on Mon Mar 16, 2009 3:00 pm

Organizacija je 0.Nemam reci koliko je sve lose zamisljeno.Veliko nezadovoljstvo i velika zamerka.Retko sta se ispostuje sto se kaze.A kaze se svasta sto bi islo u korist studentima,zatim se uradi neka 5-a stvar.Takodje zamerka i tome sto kada imas pitanje nemas koga da pitas jer te iz studentske sluzbe salju gore u menadzment i obrnuto,ili se govori da se "ne zna",i tako niko nista ne zna,sve je kao super i mi idemo na "uspesan"fakultet....axaam...kako da ne
anchika

Postby Sanja_M on Mon Mar 16, 2009 9:35 pm

Lepo, posto ste vec spomenuli temu organizacije zahtevam da znam (jer je to moje studentsko pravo) sta se desava sa smerom englesi jezik i knjizevnost - Zasto je uopste otvaran taj smer ukoliko niste u stanju da nam obezbedite profesore? Zasto pravni fakultet moze da ima profesore i zbog cega su oni privilegovani kada je skolarina za sve smerove ista? Zato sto ih ima vise? (Da razjasnimo, ovde nisam mislila na studente prvanog, vec me interesuje politika menadzmenta)
Po zakonu o viskom obrazovanju nama ispiti nece biti priznati ukoliko nisu potpisani od strane profesora doktora koji nam je predavao oredjeni predmet? Sta je sa pravom na adekvatno skolovanje? I ne zelim odgovor koji ste drugim ljudima ostavljali:"Ako ste nezdovoljni Vi se onda ispisite." U uogovoru ste napomenuli da ste obavezni da obezbedite strucan kadar. Sta za Vas strucno znaci - "Pricam engleski ERGO strucan sam." Da li treba da se obratimo Novom Pazaru ili ipak ne jer je jednom prilikom neko iz naseg menadzmenta napomenuo da Novi Pazar cesto ume da da pogresne informacije.
Sanja_M

Postby stanojevic on Tue Mar 17, 2009 4:46 am

drago mi je dA je urednica foruma postavila okakvu mogucnost nA forum, svima nama. pored toga, izvinjavam se svim citaocima sTo mi je tastatura u ocajnom stanju i sto cE naici na more pravopisnih gresaka. krenimo redom.
1. 2005 godine skupstina republike srbije usvojila je novi zakon o visokom obrazovanju ukojem jos tada pise da student moze izaci samo 3 puta na ispit. ne poznavanje prava ne oslobadja od odgovornosti!!!. u ovom trenutku se na nasem univerzitetu ovo praviLo odnosi samo na studente ciji se brojevi indeksa zavrsavaju sa 07 i 08. ostali studenti mogu dA odahnu.
2. sve informacije koje postoje o svim fakultetima i univerzitetima pa i o nasem, objavljene su na sajtovima
www.mps.sr.gov.yu
www.uninp.edu.rs
www.departmanpancevo.edu.rs
kao i na oglasnoj tabli. naravno neke tehnicke informacije se iz prakticnih razloga daju i sumeno. medjutim, ukoliko informacija ne postoji, ona se nE moze ni dati. zbog toga se ponekad desava da stud. sluzba ako nema inform. posalje studenta u menadzmEnt, iz najboljih namera, misleci da mozda slucajno informacija nije stigla. cesto se od studenata moze cuti pitanje "kadA ce biti rezultAti iz odredjEnog ispita" svakako da jE to vrlo goruce i frustrirajuce pitAnje po jednog studenta, obzirom da jE u opravdanom pritisku da li je polozio ispit ili nije. kAdA sam ja bio studeNt, drhtao sam danima dok nE stignu rezultati i putovao 80 km jer nisam mogao telefonom ili internetom dA dobijem odgovor.
medjutim, ukoliko profesor nije pregledao ispite, mi tu ne mozemo nista. i ne mozemo znati kada ce ih pregledati, obzirom da profesori ne vole da preciziraju kada ce to biti dA se nE bi dogodilo da ne stignu pa da daju lazno obecanje studentima.
3. sto se studija engleskog tice, kao i za sve smerove, savet univerziteta, senat, naucno nAstavno vece, menadzment i drugi relEvantni faktori izuzetno vode racuna o zakonitostI rada katedre i upoznati su sa svakim odrzanim cAsom a kamoli sa necim tako vaznim kao sto je ispit. mislim da su ocene koleginice sanjeM pausalno iznete u nekakvom strahu infiltriranom sa strane. mozete biti sigurni u cin svakog saradnika, asistenta, magistra, dOcenta, vanrednog ili redovnog profesora na katedri za engleski jezik. e sada, koliko neko zna ili ne zna svoj posao-to jE vec za diskusiju. kao sto postoje dobri ili losi hirurzi, tako je i u profesuri. u jedno mozete biti sigurni. niko normalan nece dati nekome ko nije hirurg dA operise.
4. predlazem da mi konkretnE ali konkretne prObleme koji se ticu rasporeda cAsova, odrzavanja/neodrzavanja nastave, struje, vode, higijene, tehnickih nastavnih sredstava, brzine dostupnosti zahtevanim dokumentima i slicno saljete nA mail univerzitet10@gmail.com

u nAdi da cemo i dalje ovAko konstruktivnO razgovarati i da cu kupiti novu tastaturu:)
srdacno vas pozdravljam
zeljko stanojevic, menadZer departmana u pancevu
stanojevic

Postby Sanja_M on Sun Mar 22, 2009 2:13 pm

Da li mozemo da dobijemo spisak svi redovnih i vanrednih profesora na nasem departmanu (celom)? I da to bude postavljeno na sajtu. Hvala
Sanja_M

Postby miki8486pa on Wed Mar 25, 2009 12:20 am

Cenim trud menadžera departmana u Pančevu Željka Stanojevića što se potrudio da nam objasni nešto što mi već znamo. Pročitao sam sve članove Bolonjske deklaracije,kao što je meni tako i svima, ona je jasna, A ZAŠTO SE ONA NIJE PRIMENJIVALA OD SAMOG POČETKA!?!? Kako to da je samo par nedelja pre nego što je rečeno da samo tri puta može da se izađe na ispit donešena odluka da je četvrti izlazak oko 4000 i posle protivljenja studenata pravnog fakulteta doneta ovakva odluka, i želim da ga pitam zašto mi nije zakazan sastanak koji je obećan pre 10 dana. Sekretarica je naime rekla da ću biti pozvan u narednih nekoliko dana? Zašto smo mi jedini univerzitet koji prvu ratu školarine plaća u junu dok svi ostali u oktobru? Zašto je studentima koji su u stalnom radnom odnosu na početku studija rečeno da nisu u obavezi da prisustvuju predavanjima, iako svi znaju da je mnogo bolje kad se prate predavanja, a sada je to obećanje zaboravljeno? Zbog čega je donošen obrazac m1? Da li na postoji studentski parlament? Zašto cele zime nije bilo grejanja i da li su uslovi koji ste vi nama "obezbedili" bili adekvatni za rad? Moje ime i prezime je poznato sekretarici, pa ako ste zaista tako konstruktivni ja bih voleo da mi se javite, kao što mi je i obećano!
miki8486pa

Postby stanojevic on Wed Mar 25, 2009 3:17 am

Cenjeni miki 8486pa,
1. Bolonja se polako implementirala u sistem a sve to prema odluci Saveta, Senata i nanucnonastavnih veca svakog pojedinacnog fakulteta univerziteta u Novom Pazaru, za sta ja nisam nadlezan, vec samo sprovodim odluke u praksu. Mada u mom gore navedenom tekstu se pominje zakon o visokom obrazovanju, koji je za nas, na srecu ili na zalost ipak iznad Bolonjske deklaracije, koju pominjete. Inace Zakon jeste pisan na osnovu Bolonje.
2. cetvrti izlazak ne postoji za studente sa indeksima 07 i 08. Postoji samo za studente 06 i 05 i on se placa isto kao i drugi i treci izlazak. U slucaju da student nije zadovoljan i zeli komisiju, samo se u tom slucaju placa po najnovijem cenovniku 4600 dinara (ako se dobro secam, proverite na oglasnoj tabli)
3. Hvala Vam sto ste mi dali do znanja da sekretarica ne radi dobro svoj posao, pitacu je o Vasem slucaju. Ukoliko ne budete pozvani u narednih 2-3 dana, molim Vas probajte ponovo,u slucaju da je zagubila Vase podatke.
4. Studenti koji zele da upisu godinu u junu, pod uslovom da imaju uslov za to, njima je omoguceno da to ucine.
5. Studenti mogu da ne prisustvuju predavanjima ako imaju m1 obrazac. U dogovoru sa profesorima na drugi nacin nadoknadjuju nedolazenje. Ukoliko poznajete sistem funkcionisanja jednog univerziteta pa i fakulteta, znate da je svaki profesor institucija za sebe sa svim autonomnim pravima koja mu pripadaju. Tu je mozda problem.
6. Studentski parlament postoji u NP i u Nisu. Mi smo u Pancevu obezbedili cak i kancelariju za to. Ali, studentski parlament osnivaju studenti. Ja vec 4 godine govorim DA DA DA DA DA svakom studentu koji je dosao sa tom idejom ali se jos do sada studenti nisu organizovali. To je vasa, studentska stvar, i nista vam ne stoji na putu.
7. Nije tacno da cele zime nije bilo grejanja. Grejanja nije bilo jedne nedelje u novembru i jedne nedelje u januaru, sto biste znali da ste dolazili na nastavu. Medjutim, primam svako nezadovoljstvo sto se toga tice i slazem se da su te dve nedelje nepojmljive za 21. vek. Mi smo cinili najvece napore da obezbedimo tople ucionice. Znate da se grejemo na struju i da sistem za daljinsko parno grejanje ne postoji u zgradi vec 10 godina. Imali smo i "diverzije" tipa otvore se svi prozori iskljuci se pec i kaze se nama je hladno mi bismo kuci. Medjutim, boljeg resenja od ovog sada, trenutno nemamo i tako ce biti do daljnjeg, osim sto ce na jesen broj grejnih tela biti povecan. Tako sve dok za koju godinu ne budemo imali svoju zgradu.
S postovanjem,
Zeljko Stanojevic, po funkciji, "krivac za sve" :)
stanojevic

Postby Boka on Sat Mar 28, 2009 5:27 pm

Pitanje ....da li se zna do kada traje letnji semestar...i kada pocinje "junski" ispitni rok??? Pitam jer svi fakulteti pomeraju to zbog univerzijade..unapred hvala!!!
Boka

Postby Shejla on Sat Mar 28, 2009 6:49 pm

Na ovo pitanje ce odgovoriti - menadzment - ja nisam upoznata sa tim.
ali...ako bi se ja pitala...ne vidim razlog da mi se pomeraju zivotni planovi zbog sportskog dogadjaja.
Platila sam da slusam predavanja i da pohadjam sve vezbe i ne mislim da bi mi to pravo trebalo uskratiti.
Pa makar i kreteni iz skupstine dozvolili sebi , da mi se mesaju u zivot.
Zelim da imam sva predavanja i sve vezbe. I zavrsim godinu onda kada treba da je zavrsim.
p.s. menadzment sa ovim nema nikakve veze :-) i nije upuceno na njihov racun, vec na racun SUGAVE DRZAVE.
-------------------------------------------------------
If you can’t win, change the rules.
If you can’t change the rules, then ignore them.
Shejla
Site Admin

Postby Boka on Sat Mar 28, 2009 7:47 pm

Slazem se....ali...nakad se ne zna sta te ceka.... :) salim se naravno..ali s obzirom da sve saznajemo u minut do 12 ne bi me nista iznenadilo!!!!!
Boka

Postby Boka on Mon Mar 30, 2009 6:23 pm

Da li ce mi neko odgovoriti...do kada ce nam trajati letnji semestar i kada pocinje ispitni rok ...'junski'? Pitam samo iz razloga sto su neki beogradski fakulteti sve ispomerali zbog univerzijada...pa bih volela da se i mi informisemo..na vreme.
Boka

Postby Curly_Girl on Mon Mar 30, 2009 10:56 pm

Da li se i za ispite koje polažem diferencijalno( koje i plaćam više) odnosi da mogu samo tri puta da polažem...
konkretno septembra 2007 godine sam upisala I godinu prava (bila na budzetu), i prijavljivala ispite i u januaru, aprilu i junu a nisam izlazila ili sam pala....
ova informaciju o samo tri izlaska tek nam je saopštena ove školske godine....
tako da želim da znam šta se dešava povodom toga
Curly_Girl

Next

Return to DIPLOMIRANJE, BOLONJA I STUDENTSKA PRAVA